Bæredygtighed

For os er bæredygtighed ikke blot et mærke. For os er det vigtigt at vide at vores samarbejdspartnere som rejser rundt i verden og henter kaffen hjem til os, har bæredygtighed og socialt ansvar med sig hele tiden. Her er et udpluk af de projekter som vores samarbejdspartnere står for, og som gør at vi har valgt at samarbejde med netop dem.

Hacofco – Kaniyaram

I landsbyen Kaniyaram var vejene blevet ødelagt af oversvømmelser, så det var svært at komme frem. Gennem et sponsorat hjalp Hacofco med til at genopbygge vejen, så transporten nu går bedre end nogensinde før.

HRNS – Coffee kids

I 1988 blev verdens første non-profit specialkaffe projekt dedikeret til at forbedre livet hos nystartede kaffefarmere og deres familier.
Læs mere på https://www.coffeekids.org/

HRNS – Food for farmers

Dette program hjælper kaffeproducenter med at sørge for fødevaresikkerhed og bekæmpelse af sult i lokalmiljøerne.

Læs mere på: https://food4farmers.org/

HRNS

HRNS arbejder med de mest udsatte småbønner, og hjælper dem til at opbygge en mere bæredygtig produktion og derved hjælper dem til at øge deres indtjening og skabe et stabilt indkomstgrundlag på lang sigt.

Læs mere på: https://www.hrnstiftung.org/

HRNS – International Women’s Coffee Alliance

Målet for IWCA er at styrke kvinders ligestilling i hele kaffeproduktionens værdikæde, og sikre kvinderne meningsfyldte og bæredygtige liv, samt at få det øvrige samfund til at anerkende den værdi de bringer til værdikæden.

Læs mere på: https://www.womenincoffee.org/

Falcon coffees – Speciality Agronomy Project

I Honduras findes der mange små kaffeproducenter, som har jorden og klimaet til at lave helt fantastisk kaffe, men som mangler viden og afsætningskanaler. Derfor blev der etableret et projekt i 2016 der skulle hjælpe bønderne med at producere og plukke bedre kaffe. I projektet deltog 25 bønder med jorde i størrelsen 1-5 hektar.
Resultaterne fra produktionen var fascinerende: kaffeproducenterne gik fra at levere kaffe med kun 55% modne bær, til at levere kaffe med hele 95% modne bær. Denne forbedring var tydelig i koppen og endte med at give bønderne en samlet merindtægt på hele $60.480.

Falcon coffees – Girls Gotta Run

Atletik og kaffe er begge store dele af den Etiopiske kultur. Etiopiske atleter har domineret mellem og langdistanceløb verden over og har vundet mange medaljer. Samtidig er Etiopien et sandt mekka for kaffeelskere – både fordi at det er kaffens vugge, men også fordi at noget af verdens bedste kaffe kommer herfra. GGRF er en non-profit organisation som hjælper piger, gennem løb og uddannelse.
Mange piger i Etiopien bliver gift i en tidlig alder, og det har både en negativ påvirkning for deres uddannelse. GGRF arbejder for at pigerne kan blive i skole og derved hjælpe dem til et mere selvstændigt liv som voksen.

Falcon coffees – Rwanda Trading Company

Rwanda Trading Company blev etableret i 2009 som drivkraft for positiv social påvirkning, og er fortsat dedikeret til at sikre økonomisk frihed og sikkerhed for småbønder, ved at opbygge holdbare og gennemsigtige værdikæder. I 2013 startede RTC et projekt i Bugasera. Målet var at øge kvaliteten af kaffen og derigennem give et højere afkast til bønderne. I 2015 havde de åbnet en enorm forbedring i kvaliteten og en indkomststigning på 155%.

Falcon coffees – Small holder support Ethiopia

I Etiopien har Falcon hjulpet 47 småbønder med finansieringen af deres investeringer ved at udstede bankgarantier for dem for i alt $416.000. Dette hjalp dem til at kunne opbygge og udvikle deres kaffeproduktion, og de producerer i dag noget af Etiopiens mest eftertragtede kaffe, hvilket også har haft en kæmpe økonomisk indflydelse for deres familier og lokalmiljøerne.