Specifikationer
• Højde – 1600 – 1800 meter
• Process – Washed
• Smags noter – Frisk citrus, solbær, blåbær
Cameroon
59,00 DKK – 200,00 DKK
Beskrivelse
Den nordvestlige region af Cameroon omkranses af vulkanske bjerge, hvor der ligger en gruppe
af landsbyer kendt som Boyo. Boyo udgør en række små gårde.
Den vulkanske jord, den høje højde og manglen på forurenende stoffer er fremragende betingelser for at dyrke kaffe
og andre afgrøder på økologisk basis.
Kaffen blev først introduceret i Cameroon af tyskere i 1884. Siden har den spredt sig til syv
regioner i hele landet. I de midterste regioner dyrkes hovedsageligt Robusta, mens det i Nordvest
regionen er Arabica der dominerer produktionen.
Nord – Vest cooperativet er et af de største, med over 35.000 medlemmer, der er12 tilknyttede fagforeninger der fører tilsyn med
dets medlemsforbunds funktion og produktivitet.
Medlemmerne er uddannet til at producere kaffe med specialitetsstandarder. Kaffebærene udvælges omhyggeligt og
kun de modne bær høstes i løbet af dagen og leveres til forarbejdningsstationerne.
I løbet af 1990’erne er produktionen af kaffe faldet drastisk på grund af faldende globale priser og
den økonomiske situation i Cameroon.
Mange landmænd opgav at producere kaffe og skiftede til andre afgrøder.
I løbet af det sidste årti er kaffeindustrien genopbygget med støtte fra flere internationale
organisationer som International Coffee Partners (ICP), German Technical Cooperation (GTZ) hollandsk
Development Organization (SNZ) og også andre partnere fra kaffeindustrien.
Arabica sorterne er for det meste Typica i lighed med Jamaica Blue Mountain og Java men også Bourbon forefindes.
Højde 1.200 – 2.200 meter
Høstmåneder november – marts
Smagsprofilen er fyldig med urte- og blomsterkompleksiteter og noter af peber.
Natural washed proccesed
Yderligere information
Vægt | 1000g, 225g, 500g |
---|---|
Vælg formalingsgrad | Espresso, Filterkaffe, Hele bønner, Stempelkande |